Werkwijze woning verkopen

Bij het verkopen van uw woning komt best wel wat kijken. Maar geen nood, als verkoopmakelaar loodsen wij u stap voor stap door het hele verkoopproces heen. Dit is hoe we dat doen:

We beginnen met een waardebepaling

We komen bij u langs voor een gratis en geheel vrijblijvende waardebepaling van uw woning. Kijk bij gratis waardebepaling hoe dat in zijn werk gaat. Natuurlijk leggen we ook uit wat de kosten zijn wanneer u vervolgens besluit uw woning met onze hulp te verkopen. Dit is de courtage.

Samen met u bepalen we de vraagprijs

Aan de hand van de waardebepaling stellen we, samen met u, een eerlijk en realistische vraagprijs vast. Ook overleggen we via welke strategie en met welke middelen (zoals een bord in de tuin, social mediaberichten, plaatsing op onze website en Funda) we de woning in de markt gaan zetten. Natuurlijk kunt u hierin van ons een goed en duidelijk onderbouwd advies verwachten.

We doen alles voor een goede presentatie

Veel woningzoekers oriënteren zich online en beslissen daar of ze geïnteresseerd zijn in een bezichtiging van uw woning. We maken daarom onder meer mooie, professionele foto’s voor een goede eerste indruk. Maakt u zich geen zorgen over de inrichting in huis en hoe u alles het beste kunt zetten voor de foto. Daar weten we alles van, dus dat komt wel goed. Kijk ook bij checklist fotografie.

Het is zover, uw woning gaat in de verkoop!

We brengen uw woning in de verkoop, zoals we dat eerder met u besproken hebben door o.a. aan te melden op onze website en Funda, maar vooraf kijken we in ons eigen zoekersbestand of er al mogelijke geïnteresseerden zijn. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn.

Er is interesse

Zodra geïnteresseerden zich melden, nemen we direct contact met u op. In overleg maken we een afspraak voor de bezichtiging(en). U bent nadien natuurlijk hartstikke benieuwd hoe het gegaan is. We bellen u dan ook altijd even op om u daarover te informeren. We houden u continu op de hoogte, zodat u precies weet hoever het staat.

Er is een bod!

Zodra er een bod is uitgebracht, hoort u dat van ons en adviseren we u over de te volgen onderhandelingsstrategie. Het lijkt misschien een stressvol moment, maar wij nemen u alles uit handen. Bij de onderhandelingen streven we er niet alleen naar om een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor u te realiseren, maar tevens de andere verkoopcondities mee te laten wegen. Denk daarbij aan transportdatum, financieringsvoorbehoud, etc. Heeft u nog roerende zaken die u graag bij de verkoop wilt betrekken? Dan doen we ons uiterste best om de koper daarin te interesseren.

Koopovereenkomst

Zodra er een akkoord is tussen u en de koper, maken we een koopovereenkomst voor u op. Dit is een juridisch document waarbij de koop en de afgesproken voorwaarden worden vastgelegd. Hierin worden bovendien vaak ontbindende voorwaarden afgesproken, zoals die van ‘onder voorbehoud van financiering’. Hierover adviseren we u vanzelfsprekend ook.

Eindinspectie

Vlak voor de overdracht vindt er een eindinspectie van de woning plaats. Verkoper en koper gaan tijdens de inspectie van de woning samen door de, dan  leegstaande, woning om te controleren of de woning wordt opgeleverd zoals afgesproken. De inspectie van de woning is bedoeld als laatste controle en het opnemen van de meterstanden voor de energieleverancier.

Op naar de notaris

Na ondertekening van de koopovereenkomst, stellen we de notaris op de hoogte. Deze bereidt vervolgens de eigendomsoverdracht voor. Op de afgesproken overdrachtsdatum gaat u naar de notaris voor de ondertekening van de transportakte. Ook bij het passeren van de akte kunt u op onze bijstand rekenen. Laat de formaliteiten maar aan ons over.

Afrekening van de kosten

De vooraf afgesproken courtage voor onze bemiddeling wordt tijdens de notariële overdracht verrekend met de verkoopprijs. U hoeft u daar dus niets voor te ondernemen. Dat gaat vanzelf.

Geniet!

Alles is afgerond. Maar misschien heeft u nu of later toch nog ergens vragen over. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd voor u klaar! Nu en in de toekomst.

Meer informatie?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.