Werkwijze nieuwbouw

Een woning die voldoet aan ál uw wensen. Hoe mooi zou het zijn? Bij bestaande bouw is dit een unicum, maar met nieuwbouw is het zeker haalbaar. We horen u al denken: ‘Is nieuwbouw niet ontzettend veel gedoe?’ Nee hoor, niet met de hulp van Smolders Makelaars. We begeleiden u van begin tot eind in dit proces.

Gaat u voor projectbouw of zelfbouw?

In onze regio worden mooie nieuwbouwprojecten gerealiseerd en daartussen zou zomaar eens uw droomwoning kunnen zitten. We laten u graag de mogelijkheden zien. Maar als u liever echt álles zelf wilt kiezen, is zelfbouw meer iets voor u. In dat geval helpen we u in de zoektocht naar een geschikt perceel.

Koop/aannemingsovereenkomst

Wanneer u kiest voor zelfbouw, begeleiden we u bij de aankoop van uw perceel. Dit verloopt redelijk vergelijkbaar met het aankoopproces van bestaande bouw. Daarna regelt u alles met uw aannemer.
Bij projectbouw gaat het anders. Zodra u uw ideale nieuwbouwwoning heeft gevonden, zorgen we dat er een koop/aannemingsovereenkomst wordt opgemaakt. Dat is een combinatie van een koopovereenkomst voor de grond en een aannemingsovereenkomst voor de bouw van uw woning. Deze overeenkomst bevat voor u belangrijke aspecten, zoals garantie- en waarborgregelingen, ontbindende en opschortende voorwaarden en eventuele afspraken over meer- en minderwerk. Nieuw voor u, maar gesneden koek voor ons. We leggen het u allemaal duidelijk uit, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Naar de notaris

Zodra de periode van de ontbindende en opschortende voorwaarden voorbij is en de hypotheekstukken door het notariskantoor zijn ontvangen, wordt er een afspraak met u ingepland om de aktes te laten passeren.

Er wordt gebouwd!

Nu volgt een spannende tijd, waarin u uw woning langzaam vorm ziet krijgen. We geven u wat tips voor deze periode.

Maak gebruik van de aangeboden kijkmomenten en kijk of (afwijkende) afspraken goed nagekomen worden. Wordt er per abuis een foutje gemaakt, dan kan dat nog tijdig worden hersteld.
Maak foto’s. Ze zijn niet alleen leuk voor uw fotoalbum, maar kunnen ook handig zijn als u later iets aan uw woning wilt veranderen. U weet dan precies wat er achter de muren schuilgaat aan bijvoorbeeld leidingwerk.
Staat u voor het eerst in uw toekomstige woonkamer, keuken of slaapkamer en voelt het allemaal veel en veel te klein? Niet schrikken! Dat is normaal wanneer u in een ruwbouw woonruimte staat.

Eindelijk, de oplevering

Het is zover! Uw woning wordt opgeleverd. Samen met de aannemer en eventueel door u aangestelde bouwkundige inspecteur loopt u de woning rond om te controleren of alle werkzaamheden correct zijn uitgevoerd. Hierna vindt meestal de sleuteloverdracht plaats. Welkom thuis!

Geniet van uw nieuwe thuis

Heerlijk zeg, alles nieuw, precies zoals u het wenste. Genieten! Maar misschien heeft u nu of later toch nog ergens vragen over. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd voor u klaar! Nu en in de toekomst.

Klik hier voor het actuele aanbod.

Meer informatie?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.