Werkwijze woning kopen

Een nieuwe woning vindt en koopt u niet zomaar. Daar komt best wat bij kijken. Maar Smolders Makelaars helpt u graag en zorgt ervoor dat u kunt genieten van dit proces. Dat gaat als volgt.

Zoektocht

We weten dat het soms best lastig kan zijn om de ideale woning te vinden. Stressvol ook, want u moet er bovenop zitten. Voor u het weet, gaat immers een ander met uw droomwoning aan de haal. Wilt u deskundige begeleiding in het zoekproces? Dan nemen we u deze zorgen graag uit handen en gaan we voor u op zoek. Door onze kennis van de woningmarkt, de streek, wijken en voorzieningen, weten we vaak sneller het juiste huis voor u te vinden. En bestaat het gewoon niet, het huis dat u zoekt? Zijn uw verwachtingen te hoog gespannen? Dan zeggen we dat ook eerlijk en zoeken we samen naar een mogelijk alternatief.  

Bezichtigen

U heeft of wij hebben een mogelijk geschikte woning gevonden. Zou dit dé woning kunnen zijn? Dat ziet u vaak het beste tijdens een bezichtiging. We gaan graag met u mee tijdens de bezichtiging. Op dat moment wijzen we u op belangrijke aandachtspunten in de woning. Door onze kennis, ervaring en objectieve blik zien we vaak meer dan waar u zelf op dat moment oog voor heeft. Dat helpt u een beter en realistisch beeld te vormen.

Onderzoek

Ja, dit zou zomaar eens hét huis voor u kunnen zijn. Het voelt goed, alle seinen staan op groen. Maar het blijft spannend, want hoe weet u zeker dat er geen addertjes onder het gras zitten? Om die kans tot een minimum te beperken, regelen we graag voor u een bouwkundig onderzoek en controleren we overige zaken, zoals juridische aspecten en bestemmingsplannen. Wel zo’n gerust gevoel.

Onderhandelen

Weet u het zeker? Dit is ‘m? Dé droomwoning waar u voor wilt gaan? Dan wordt het tijd om een bod uit te brengen. Wij adviseren u, mede op basis van een gedegen taxatie, over de hoogte van het bod. Ook nemen wij de onderhandelingen graag voor u uit handen, want dat is voor velen vaak onbekend en best wel eng terrein. Dankzij onze kennis van onderhandelingstechnieken en inzicht in de actuele woningmarkt zijn we in staat de beste prijs voor u te realiseren. Fijn idee, toch?

Koopovereenkomst

We zijn er bijna! We zijn een prijs overeengekomen en hebben een datum geprikt voor de overdracht. Deze afspraken moeten nu vastgelegd worden in een voorlopige koopovereenkomst. In zo’n overeenkomst worden allerlei afspraken en ontbindende voorwaarden vastgelegd voor de aankoop van uw nieuwe woning. Als aankoopmakelaar behartigen we ook hierin uw belangen, zodat u niet onverwacht voor verrassingen komt te staan.

Yes, hebbes!

Het is zover. De koopovereenkomst is ondergetekend en een eventuele periode van ontbindende voorwaarden is voorbij. Proficiat! U heeft nu nog maar één horde te gaan. Dat is de overdracht. Ook hierbij kunt u weer op onze hulp rekenen. We zijn aanwezig bij de laatste inspectie van de woning en het ondertekenen van de stukken bij de notaris.

Veel woonplezier!

Met de sleutel van uw nieuwe woning in de hand stapt u het kantoor van de notaris uit. Onze taak zit er voor nu op. We hopen dat u het koopproces positief ervaren heeft en wensen u veel woonplezier in uw nieuwe thuis! En mocht er achteraf toch nog iets zijn waar u vragen over heeft, belt u dan gerust. We staan altijd voor u klaar. Nu en in de toekomst.

Meer informatie?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.