Waarom nieuwbouw

Wel of geen nieuwbouw?

Twijfelt u nog of u een bestaande woning wilt kopen, of voor nieuwbouw wilt gaan? We zetten even een paar voor- en nadelen van nieuwbouw voor u op een rijtje.

Voordelen van een nieuwbouwwoning

  • Nieuwbouwwoningen voldoen aan de laatste bouw-, duurzaamheids- en energie-eisen. Dat biedt u zowel optimaal leefcomfort als een lage energierekening.
  • Het nieuwste hang- en sluitwerk, de sterke materialen van deuren en ramen en de in nieuwbouw verplichte rookmelders geven u een veilig gevoel.  
  • Alles is nieuw, heerlijk! Alles blinkt en is nog helemaal gaaf. Apparaten werken en hebben nog een ruime garantietermijn. Alles is precies zoals u het uitgekozen heeft. Genieten!
  • Nieuwbouwwoningen vergen over het algemeen nauwelijks onderhoud. Voor de doorgewinterde doe-het-zelver misschien een nadeel, maar voor de meesten van ons: hè, lekker!

Nadelen van een nieuwbouwwoning

  • Geduld is een schone zaak en dat geldt zeker wanneer u voor een nieuwbouwwoning kiest. Tenzij u een nieuwbouwwoning in de opleverfase koopt, moet u vaak wat heel wat geduld opbrengen voordat u erin kunt. Een woning bouwen kost nu eenmaal tijd. En soms kan het zelfs even duren voordat de bouw start. Tegelijkertijd moet u misschien wel al uw eigen woning verkopen en tijdelijk elders woonruimte zoeken. Dat is goed plannen.
  • Had u nou net zin in een stevig potje prijs-onderhandelen? Dan wordt u bij de aankoop van uw nieuwbouwwoning helaas teleurgesteld. De prijzen van projectwoningen staan vast. Maar ach, zo weet u ook dat u, net als alle andere kopers, een eerlijke prijs betaalt.
  • Keuzestress. U kunt er haast niet omheen. Welke keuken? Welke badkamertegeltjes? Welke vloer? Waar moeten de stopcontacten komen? Tja, hier moet u gewoon even doorheen. Maar zo heeft u straks natuurlijk wel precies wat u wilt.
  • U moet al deels voor uw woning betalen, nog voordat u erin woont. Dat betekent dus vaak een periode van extra woonlasten.

Meer informatie?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.