Mijn favorieten

Waarom nieuwbouw

Wel of geen nieuwbouw?
Twijfelt u nog of u een bestaande woning wilt kopen, of voor nieuwbouw wilt gaan? We zetten even een paar voor- en nadelen van nieuwbouw voor u op een rijtje.

Voordelen van een nieuwbouwwoning
  • Nieuwbouwwoningen voldoen aan de laatste bouw-, duurzaamheids- en energie-eisen. Dat biedt u zowel optimaal leefcomfort als een lage energierekening.
  • Het nieuwste hang- en sluitwerk, de sterke materialen van deuren en ramen en de in nieuwbouw verplichte rookmelders geven u een veilig gevoel.  
  • Alles is nieuw, heerlijk! Alles blinkt en is nog helemaal gaaf. Apparaten werken en hebben nog een ruime garantietermijn. Alles is precies zoals u het uitgekozen heeft. Genieten!
  • Nieuwbouwwoningen vergen over het algemeen nauwelijks onderhoud. Voor de doorgewinterde doe-het-zelver misschien een nadeel, maar voor de meesten van ons: hè, lekker!

Nadelen van een nieuwbouwwoning
  • Geduld is een schone zaak en dat geldt zeker wanneer u voor een nieuwbouwwoning kiest. Tenzij u een nieuwbouwwoning in de opleverfase koopt, moet u vaak wat heel wat geduld opbrengen voordat u erin kunt. Een woning bouwen kost nu eenmaal tijd. En soms kan het zelfs even duren voordat de bouw start. Tegelijkertijd moet u misschien wel al uw eigen woning verkopen en tijdelijk elders woonruimte zoeken. Dat is goed plannen.
  • Had u nou net zin in een stevig potje prijs-onderhandelen? Dan wordt u bij de aankoop van uw nieuwbouwwoning helaas teleurgesteld. De prijzen van projectwoningen staan vast. Maar ach, zo weet u ook dat u, net als alle andere kopers, een eerlijke prijs betaalt.
  • Keuzestress. U kunt er haast niet omheen. Welke keuken? Welke badkamertegeltjes? Welke vloer? Waar moeten de stopcontacten komen? Tja, hier moet u gewoon even doorheen. Maar zo heeft u straks natuurlijk wel precies wat u wilt.
  • U moet al deels voor uw woning betalen, nog voordat u erin woont. Dat betekent dus vaak een periode van extra woonlasten.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring