Westdorpe

Westdorpe is een dorp nabij Axel, in de gemeente Terneuzen, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp, is zo genoemd vanwege haar westelijke ligging ten opzichte van de stad Axel. Westdorpe ligt langs de Graaf Jansdijk en is een mooi voorbeeld van een dijkdorp met lintbebouwing. Westdorpe is het op één na langste dorp van Nederland. De Graaf Jansdijk maakte vroeger deel uit van de landdijk tussen Terneuzen en Boekhoute. Het dorp geniet bekendheid doordat er dikwijls de landelijk hoogste temperatuur wordt waargenomen.

Tot 1 april 1970 was het een zelfstandige gemeente, waarna het tot 2003 tot de gemeente Sas van Gent behoorde. Westdorpe is 142 hectare groot. Een belangrijk deel hiervan bestaat uit Canisvliet. Om bepaalde plant- en diersoorten te beschermen zijn de gronden rondom de Canisvlietse kreek aangewezen tot natuurreservaat en natuurontwikkelingsgebied.

Momenteel hebben wij geen woningen in ons aanbod voor deze plaats. Wellicht vindt u een woning die u bevalt op ons aanbod woningen, aanbod nieuwbouw of bij onze bedrijfspanden.

Heeft u een vraag of opmerking of wilt u meer weten over hoe wij u ten dienst kunnen zijn? Laat het ons weten en we helpen u graag verder.