Aankoop

Aankoop

Aankoopmakelaar en verkoopmakelaar! Wat is het verschil?

Een verkoopmakelaar adviseert de verkoper van een huis.
Op het eerste gezicht lijkt dat volkomen logisch en niets bijzonders. Stel, u wilt een huis kopen. In de meeste gevallen krijgt u dan te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt echter niet uw belang, maar dat van de verkoper. Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust. Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar. Natuurlijk bent u niet verplicht een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar dan mist u wel zijn kennis en ervaring en moet u bijvoorbeeld ook zelf onderhandelen met de verkoopmakelaar. Vergelijkt u het maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Ook dan neemt elke partij een eigen adviseur (advocaat) in de arm. Met makelaars is het eigenlijk net zo. Een huis kopen doe je immers niet zomaar en juist dan is het prettig als een deskundige adviseur voor uw belangen opkomt. Let op: een NVM-makelaar kan de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Hij heeft zowel van aankoop als verkoop veel verstand. Een NVM-makelaar mag echter nooit tegelijkertijd optreden voor de verkoper en koper bij één en hetzelfde huis. Net als een advocaat die niet tegelijkertijd voor beide partijen mag werken.

Wij kunnen u begeleiden bij het aankopen van een woning.
Heeft u een bepaald pand op het oog, dan verrichten wij een taxatie en voeren wij voor u de onderhandelingen. De kosten zijn afhankelijk van het pand in kwestie (informeer naar onze tarieven).

Heeft u nog geen concreet pand gevonden, maar wilt u wel gebruik maken van onze bemiddeling in de aankoop? Wij gaan voor u op zoek gaan naar een pand dat voldoet aan uw eisen. We gaan met u het pand bezichtigen en begeleiden u in de onderhandelingen.

Heeft u interesse, informeer dan naar onze voorwaarden!

Snelzoeken