Woning verkoopklaar maken

Foto’s: hoe en waarom?

Foto’s van uw woning zijn bijna altijd de eerste kennismaking voor zoekers van een woning. Professionele, kwalitatief hoogstaande en uitnodigende woningfoto’s zijn dan ook onmisbaar in uw woningpresentatie. Ze maken de kijker nieuwsgierig en prikkelen om daadwerkelijk tot bezichtiging over te gaan. Smolders Makelaars werkt met een ervaren fotograaf op het gebied van vastgoed die precies weet hoe een woning zo goed mogelijk in beeld te brengen. Afgewerkt door middel van professionele nabewerking bent u verzekerd van topkwaliteit woningfoto’s, die de verkoop van de woning kunnen versnellen.
 
In het verkoopproces van uw eigen woning is het belangrijk dat de woning zo goed mogelijk in beeld gebracht wordt. Als eigenaar bepaalt u zelf voor een groot gedeelte het resultaat van dit beeld. Wij weten als geen ander dat een opgeruimd huis belangrijk is om tot een goed eindresultaat te komen. Wij willen samen met u de presentatie van de woning voorzien van sfeervolle en prachtige beelden die bijdragen aan het verkoopproces van de woning. De voorbereiding die u zelf neemt is dan ook van essentieel belang.

test


Voor de presentatie van uw woning is het belangrijk dat er voldoende lichtinval is en dat er zoveel mogelijk overbodige spullen uit zicht gehaald zijn. Hoe ruimer en lichter de ruimtes zijn en hoe meer vloeroppervlakte getoond kan worden, des te beter de woning presenteert op de foto. Verwijder daarom zoveel mogelijk losliggende en persoonlijke spullen van de vloer, onder- en op kasten, tafels, banken etc. Bekijk elke ruimte met een andere invalshoek dan u gewend bent en verwijder de hinderlijke spullen die in zicht zijn. Doe dit in elke ruimte en vergeet niet de slaapkamers, overloop en de bijkeuken.

Wij fotograferen standaard niet de binnenzijde van een garage, schuur, muurkast, kelder, etc. Een ideale plek dus om uw spullen dus tijdelijk op te bergen voor de opname. Vindt u het belangrijk dat een van deze ruimtes wel op de foto komt, geen probleem. Zorg dat de ruimte opgeruimd is en geef het duidelijk aan. Attendeer onze fotograaf er duidelijk op als er nog een stuk extra tuin, weiland, of garagebox is die ook in beeld moet worden gebracht.

Maar wat als het regent?

Samen (fotograaf én makelaar én woningeigenaar) beslissen we of de afspraak bij regenachtig en donker weer wel kan doorgaan. We zullen dan een nieuwe afspraak voor de fotografie in uw woning inplannen.

Hoe lang?

Gemiddeld is de fotograaf een klein uur bezig om de foto’s te maken. Uiteraard is de duur van de opdracht afhankelijk van het type woning en hoe netjes dat de woning is. Het kan dus zijn dat een afspraak iets korter of langer tijd in beslag neemt.

Terug naar overzicht